Мезотерапия

Терапевтичен метод от класическата медицина, разработен във Франция през 50-те години от д-р Пистор. Използвал се е години наред в болници и университети за лечение на костно-ставната система, заболявания на периферните кръвоносни съдове и др. Изразява се в повърхностни инжекции върху зоната за обработване.

В традиционната медицина лекарите обикновено използват орален, мускулен или венозен път за вкарване на лекарства в организма и ефектът (положителен или негативен) е върху всички органи и системи.

При мезотерапията има локално действие с цел да се изолират страничните ефекти и да да се усилят резултатите. Мезотерапията се използва за редукция на целулит и мастна тъкан, при косопад, при бръчки и стрии, при лечение на акне, спортни травми, ставни проблеми и др.

Различни коктейли се вкарват със специално разработен апликатор-пистолет, осигуряващ безболезнена процедура. Когато инжектирането се извършва ръчно, има движение на кожата преди иглата да проникне, а при употребата на пистолета това се избягва.

Вибрацията на иглата при инжектирането зависи от техниката на лекаря и стабил- ността на ръката му. С мезо-пистолета тази вибрация липсва.

Средно са необходими 5-10 повторения през 7-10 дни, а след това веднъж месечно за подддържане на постигнатият резултат.

Видове мезотерапия:

mesotherapie

Мезотерапията се използва за редукция на целулит, при косопад, при бръчки и стрии, за стягане на отпуснатата кожа на тялото . Различни коктейли от витамини, минерали, лекарствени вещества и аминокиселини се вкарват с помощта на апликтор-пистолет, осигуряващ безболезнена процедура.