Ботулинов токсин

Динамичните бръчки се дължат на контракция на деликатната лицева мускулатура, когато се усмихнете или намръщите. Колкото по-голяма емоция изразявате, толкова по-дълбоки стават тези линии и бръчки. Благодарение на едно одобрено лекарство динамичните линии могат да бъдат значително смекчени. Процедурата е позната като козметична денервация, която се извършва с прилагане на инжекции с Ботулинов токсин. Те подобряват вида на линиите на грижата, на линиите при мръщене, при смях, на бръчките "пачи крак", както и на други динамични бръчки.

Как действа Ботулинов токсин?
Ботулинов токсин блокира импулсите от нерва към малките лицеви мускули, които са свързани с линиите на изражението. Ботулинов токсин отпуска мускулите и те не се съкращават. Кожата след терапията е гладка и без бръчки. Лицевите мускули, които не са били подложени на терапия се съкращават нормално и не пречат на нормалното изражение на лицето.

Безопасна ли е терапията с Ботулинов токсин?
Инжекции с Ботулинов токсин се използват безопасно и ефикасно от десет години за лечение на много офталмологични и неврологични нарушения. Хиляди пациенти всяка година се подлагат на терапия с Ботулинов токсин и той вече е популярен при заличаване на видимите белези на стареене на кожата.

Каква е терапията?
Козметичната денервация с Ботулинов токсин е проста и безопасна процедура. С много малка игла се инжектира малко количество Ботулинов токсин. Инжектирането трябва да е много прецизно в няколко определени точки на лицето. Тъй като иглата е много малка, както и вкарваното количество течност, болка почти не се усеща. Повечето пациенти оприличават усещането на ухапване от насекомо.

botulinumtoxin

Това е най-добрият нехирургичен метод за третиране на мимически бръчки в областта на челото, около очите и между веждите. Прилага се успешно и за лечение на хиперхидроза – засилено потоотделяне на подмишници, длани и стъпала.